Azure hesabına sahip değilseniz daha önce yazdığım ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.windowsazure.com/tr-tr/ bu adresten aşağıdaki ekran görüntüsüne sahip siteye ulaşacaksınız. Eğer bir hesaba sahipseniz üst kısımdaki "PORTAL" kısmına tıklayabilirsiniz.
Daha sonra mail adresinizi girmeniz istenecek. Girdikten sonra sizi tekrar microsoft hesabına yönlendirmek için bu sefer mail adresi ve parolayı isteyecek.
Bu kısma azure hesabını oluşturduğunuz mail adresinizi ve şifrenizi giriniz.
Sonra karşımıza portal ekranımız çıkacaktır. Burada çeşitli sekmeler mevcut biz "VIRTUAL MACHINES" sekmesine tıklayalım.
From gallery kısmında gelişmiş makine oluşturma seçenekleri karşımıza çıkacaktır. Bu listede Microsoft başta olmak üzere Ubuntu, Oracle gibi platformlara ait seçeneklerde seçebilirsiniz. Ben "Windows Server 2012 R2 Datacenter" seçeneğini seçtim.
Sanal makineyi oluşturmak için bizden temel olarak bazı değerler girmemiz istenecektir. "Version Release Date", oluşturulacak sanal makinenin versiyonlarını listeler. Biz güncel olan en son versiyonu seçelim. "Vırtual Machine Name", sanal makinemizin ismi. Buraya dilediğiniz ismi girebilirsiniz. "Size" makinemizin gücünü simgeliyor bir nevi. Burada small, medium,large gibi seçenekler var. "user name" ileride karşımıza gelecek olan sanal makinemize ulaşmak için kullanıcı adını gireceğimiz yer. "Password" ise en az 8 karakterli olacak ve içerisinde büyük harf,küçük harf numerik karakter barındırması gerekecek. (Böylelikle daha güçlü bir şifreye sahip olunmuş oluyor.)
Burada ayarları default şeklinde bırakarak ilerleyelim. Detaya firmeyeceğiz. Sadece "Region"(bölge) olarak "North Europe" seçeneğini seçtim. Azure farklı bölgelerde verimerkezleri barındırıyor. Bunlardan biri hasar görürse diğer merkezler otomatik olarak devreye giriyor. Bundan tabi biz kullanıcılar hiç etkilenmeden bütün işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz.
Biz makinemizi uzaktan masaüstü olarak kullanacağız. onun için "remote desktop" seçeneğini seçtim.
Bütün işlemleri tamamladıktan sonra sağ alttaki "Complete" butonuna tıklayabiliriz.
Sonrasında otomatik olarak sanal makine oluşturulmaya başlayacak. Burada biraz beklememiz gerekecek.
Bütün işlemler başarıyla gerçekleştirildikten sonra sanal makinemiz hazır durumda artık. Alt tabtaki "CONNECT" kısmına tıklayarak makineye ulaşmak için ilk adımı gerçekleştiriyoruz.
Daha önce oluşturduğumuz "User Name" olan bilgiyi buraya giriyoruz.
Evet diyerek geçelim.
Başarılı bir şekilde bağlandıktan sonra ilk olarak makinemizi yönetmek için aşağıdaki ekran karşımıza çıkacaktır.
Sanal makinemizin masaüstü ekran görüntüsü.
Umarım faydalı olmuştur. Kolay gelsin...
0 yorum:
Yorum Gönder