Subscribe:

22 Nisan 2018 Pazar

Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı

Bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde çalışanların bilgi düzeyini artırmayı, güncelleştirmeyi; bu sektörlerde çalışmayı düşünenleri mesleğe hazırlamayı, halihazırda bu sektörle bağlantılıysa teorik olarak bilgi edinmesini ve bu sektörlerde çalışmayı düşünmemekle birlikte çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan, bankalarla ve sigorta şirketleriyle yoğun ilişkileri olanların bu konularda bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktadır.


2015 yılında, Ziraat Bankası iştirakı olan Ziraat Teknoloji şirketinde çalışmaya başladığımda, bankacılık ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bu bölüme başvurmayı planmış ve 2015 Eylül ayında başvurumu gerçekleştirmiştim. 2017 Temmuz ayında da mezun oldum.
Açıköğretim sistemi içerisinde olmasının çalışanlar açısından oldukça avantajlı olduğunu belirtmek isterim. Hem profesyonel anlamda çalışıp hemde yükseköğrenim eğitimlerine devam etmek açısından açıköğretim sistemi oldukça verimli olacaktır. İçerisinde bulunan programlarda nasıl öğrenci olabileceğinize dair buradaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde alınan dersler aşağıdaki şekildeydi. Temel Bilgi Teknolojileri, Yabancı Dil, Atatürk İlke-Inkılapları ve Türk Dili derslerini daha önce mezun olduğum lisans programında aldığımdan muaf tutulmuştum.

1. YARIYIL
Temel Bilgi Teknolojileri I
Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş
Hukukun Temel Kavramları
İktisada Giriş
Genel İşletme
Genel Muhasebe
Dış Ticaret İşlemleri
Yabancı Dil I

2. YARIYIL
Temel Bilgi Teknolojileri II
Bankacılık Hizmet Ürünleri
Bankaların Yönetimi ve Denetimi
Finans Matematiği
Finansal Kurumlar
İşletme Hukuku
Çalışma Psikolojisi
Yabancı Dil II

3. YARIYIL
Bankalarda Kredi Yönetimi
Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi
Finansal Yönetim I
İstatistik
Türk Vergi Sistemi
Menkul Kıymet Yatırımları
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Türk Dili I

4. YARIYIL
Banka ve Sigorta Muhasebesi
Hayat Dışı Sigortalar
Portföy Yönetimi
Finansal Yönetim II
Mali Analiz
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Türk Dili II

Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum alanına yazdığınızda elimden geldiğince cevap verebilirim. Derslerden de anlaşılacağı üzere bu bölümde sadece bankacılık ve sigortacılık ile ilgili bilgiler edinmekle kalmayıp işletme ve hukuk sistemi ile ilgili teorik bilgilerde edinilebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder