Subscribe:

26 Aralık 2013 Perşembe

Web Matrix

Bu aracı azure ile uğraşırken keşfettim. Bir hayli kolay kullanımı olmasına karşın sağladığı faydalar bakımından da oldukça işe yarar. Microsoft'un geliştirdiği bir araç. Aynı zamanda açık kaynak kodlu. Ben Visual Studio'da asp.net ile yaptığım projeyi azure servislerinde saklamak ve kullanmak istedim. Azure platformuda dashboard ekranında bu aracı indirmem gerektiğini önerdi. Bende indirip kurarak bu programı bu yazıya dökmek istedim.


Programa http://www.microsoft.com/web/webmatrix/ adresinde "Free Download" diyerek sahip olabilirsiniz.

Özellikle web sitesinde deneyimi fazla olmayanlara önerebileceğim bir araç. Mesela kendinizi uygun bir şablon seçerek sitenizi yayınlayabilirsiniz. Microsoft'un bir ürünü dedik ama açık kaynak kodlu php ve başka uygulamaları web matrixte açabilir oynamalar düzenlemeler yapabilir ve kolay bir şekilde yayın hayatına sokabilirsiniz. Open Source bir projeyi sisteme kurarak özelleştirebilirsiniz.




Buradan herhangi bir uygulamayı seçerek(WordPress gibi) otomatik olarak makinenize indirilmesini ve gerekli kurulumların da yine otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz.


Arayüzü gayet hoş. Office programlarındaki görüntüyü andırıyor. Visaul Sudio ile entegreli çalışabiliyor. Uzaktan bağlantı yapabiliyorsunuz. Kısacası oldukça sade ve kullanışlı arayüze sahip.

0 yorum:

Yorum Gönder