Subscribe:

22 Aralık 2013 Pazar

MSDN Hesabıyla Windows Azure Hesabı Oluşturma

Öncelikle Azure'dan kısaca bahsetmekte fayda var.
Windows Azure, Microsoft tarafından yönetilen veri merkezlerinden oluşan global bir ağda hızlı bir şekilde uygulamalar oluşturmanızı, dağıtmanızı ve yönetmenizi sağlayan açık ve esnek bir bulut platformudur. Herhangi bir dili, aracı veya çerçeveyi kullanarak uygulamalar geliştirebilirsiniz.
Ücretsiz hesaba sahip olmak için olması gerekenler.
1-Microsoft Hesabı
2-Cep Telefonu
3-Kredi Karı

Windows Azure hesabına 90 günlük olmak şartıyla ücretsiz sahip olabilirsiniz.(Dikkat:Bir microsoft hesabından en fazla bir kere deneme hizmetinden faydalanabilirsiniz.90 günlük süre sonunda aynı microsoft hesabıyla başvuramazsınız.)
Ben bu yazımda msdn hesabına sahip birinin nasıl azure hesabı oluşturabildiğini anlatacağım. Burada kredi kartı bilgileri istemeyecek. Cep telefonuna gelen kodu girmek yeterli olacaktır. 90 günlük ücretsiz hesap ile msdn hesabına sahip birinin oluşturacağı hesap arasındaki fark 90 günlük ücretsiz hesap oluştururken kredi kartı bilgilerinin istenmesidir.
Başlıyoruz...
İlk olarak buradan azure resmi web sitesine ulaşın.

Sağ üstteki "ücretsiz deneme" butonuna tıkladığınızda ilgili sayfaya yönlendirileceksiniz. Sonrasında sizden herhangi bir microsoft hesabıyla giriş yapmanız istenecek


Sonrasında eğer bu mail adresiniz üzerine kayıtlı msdn adresiniz varsa aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır.

Ben msdn hesabım olduğu için ilk seçeneği seçtim. Diğer seçenekle arasındaki fark msdn hesabı ile 1 yıllık, diğer seçenekle 90 günlük olması.

SMS Gönder seçeneğini seçip telefon numarasını doğru bir şekilde girdikten sonra "SMS gönder" dediğinizde girdiğiniz telefon numarasına "Windows azure hesabınızı doğrulamak için XXXXX kodunu kullanın" diye 6 rakamlı mesaj gelecektir. Bu kodu alttaki text alanına girip "doğrulama kodu" demeniz gerekiyor. Sonrasında sözleşmeyi kabul ettiğinizde satın al butonu aktif hale gelecektir.

Satın al deyip biraz bekledikten sonra artık hesabınız oluşturulmuş durumdadır. Aşağıda azure hesabımın ana sayfası görülmektedir. MSDN hesabıyla azure hesabı oluşturmak bu kadar basit. Umarım faydalı olmuştur.



0 yorum:

Yorum Gönder