Subscribe:

13 Şubat 2014 Perşembe

Dreamspark-Kayıt Olma ve Kullanma

Bu programla ilgili daha önce yazdığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımda nasıl üye olunur ve nasıl kullanılır onun hakkında bilgilendirmelerde bulanacağım.
Dreamspark programından faydalanmak için olması gereken ilk şey herhangi bir tane mail adresinizin olmasıdır.(Ör:Outlook uzantılı mail adresine sahip olmak istiyorsanız burayı tıklayınız. Gmail uzantılı mail adresine sahip olmak istiyorsanız burayı tıklayınız.)
Sonra bir aktivasyon koduna veya üniversitede iseniz .edu.tr uzantılı mail hesabına sahip olmanız gerekmektedir.
Bütün bunlar tamamsa kayıt olma işlemine başlayalım.
Buraya tıklayarak aşağıdaki ekran görüntüsüne sahip adrese ulaşmalısınız.



Sonra sayfanın alt kısmındaki oklarla gösterdiğim Create Account bağlantısına tıklayınız.

Aşağıdaki ekran görüntüsünün olduğu forma yönlendirileceksiniz. Burada sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde giriniz. Dikkat edilmesi gereken noktalar birisi paroladır. Parola en az 6 karakterli ve içerisinde özel karakter olmak zorunda. Tüm bilgileri girdikten sonra Continue to verify bağlantısına tıklayınız.
Sonrasında aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır. Bu arada dil seçeneğinide "Türkçe" seçebilirsiniz. Ben bu yazımda "Doğrulama Kodum Var" seçeneğini seçerek anlatacağım. Sizinde eğer dreamspark kartlarınız ve keycode larınız varsa bu seçeneği seçebilirsiniz. Doğrulama kodunu doğru bir şekilde girerek "Doğrula" (verify) butonuna tıklıyoruz.

Eğer kodunuzda bir hata yoksa veya o kod daha önce kullanılmamışsa aşağıdaki gibi başardığınıza dair bir ekran çıkacaktır. Mail adresinize de bilgilendirme maili gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kullanma-Ürün İndirme
Üyelik kayıt işlemini başarıyla tamamladıktan sonra artık ücretsiz bir şekilde çeşitli microsoft ürünlerini indirebilirsiniz. Aşağıdaki okları takip edip kırmızı diktörtgen içerisindeki katalog sayfasına yönlediren bağlantıya tıklayarak ürünlerin bulunduğu sayfaya yönlenirsiniz.
Eğer sisteme giriş yapılmadıysa aşağıda ekrandaki gibi "sign in" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Daha önce kayıt olduğunuz mail adresi ve parolanızı ilgili yere doğru bir şekilde girdikten sonra okla gösterdiğim "Sign In" seçeneğini tıklayınız.

Yazılımların bulunduğu ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada oldukça geniş bir ürün yelpazesi mevcuttur. İndirmek istediğiniz ürünü tıklayarak indirme sayfasına gidebilirsiniz.

Buradan herhangi bir yazılımı seçtiğinizde aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Ayrıca programla ilgili bilgilerde bu sayfada bulunmaktadır.
Download butonuna tıkladığınızda sizi indirmek aşağıdaki gibi bir sayfaya yönlendirecektir.(İnternet Explorer kullanıyorsanız). Burada sipariş numarası ve tarihi gibi bilgiler yer almaktadır. "Download" yazan bağlantıya tıkladığınızda ilgili ürünü indirmeye başlayacaktır.



Kurulum dosyasının indirilme işlemi tamamlandığında dosyayı çalıştırıp bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Sorununuz varsa aşağıdaki aşağıdaki sıkça sorulan sorulara bakmanızı öneririm. Sorununuz orada yoksa benle iletişime geçebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular
- Öğrenciyim, Dreamspark nasıl üye olurum?
DreamSpark öğrenciler için hazırlanmış bir programdır. Üniversite öğrencilerinin kayıt olmaları için 2 farklı yol vardır. Öncelikle Dreamspark programına kayıtlı üniversitelerin öğrencileri edu.tr uzantılı e-mail adresleri ile Dreamspark programına giriş yapabilirler. İkinci yol ise üniversitelri Dreamspark programına kayıtlı olmayan öğrenciler için hazırlanan Dreamspark Aktivasyon kartlarıdır. Bu kartları üniversitenizdeki Microsoft Student Partnerlar’dan isteyebilir veya yardim@msakademik.net adresine e-mail atabilirsiniz.
- Üniversitemin ismi listede yok, nasıl ekleyebilirim?
Dreamspark üyeliği olmayan üniversiteler Dreamspark anasayfasında Institution Subscription bağlantısına girerek kurumlarını üye yapmaları gerekmektedir. Yeni üyelik adımlarını 13. Sayfadan itibaren takip ederek uygulamalı olarak ilerleyebilirler.
-Dreamsparkta oturum açmak için microsoft mail hesabına sahip olmak zorunlu mu?
Hayır. Farklı mail adreslerinide kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder