Subscribe:

30 Nisan 2013 Salı

MICROSOFT DREAMSPARK

Microsoft aynı zamanda bir çok yönden öğrencilere yönelik teşvik ve avantajlarıyla da tanınan bir şirket konumunda. Teknolojilerini kullanma ve yazılım geliştirmeye teşvik için yaptığı bu olanakların meyvesini dünyanın en büyük bilişim firması olarak toplamakta. Microsoft düzenlediği; Microsoft Student Partner, ImagineCup, Microsoft Açık Akademi, DreamSpark vb. etkinlik ve organizasyonlar ile başta öğrenciler olmak üzere yazılım geliştirmeye ücretsiz olarak çok büyük destek vermektedir. Bu yazımda da Dreamspark programı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmak istedim.
Dreamspark kendi arasında standart ve premium olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Dreamspark standart üye olunan tüm üniversite öğrenci ve öğretim görevlilerine açık olan bir programdır. Standart üyeliğe sahip olan eğitim kurumunun öğrencileri .edu.tr ile biten e-mail adreslerini kullanarak bu programdan yararlanabilirler. Ayrıca bu programdaki kişilere Dev Center üyeliğinden de faydalanabilmesininin sağlamasıyla windows phone ve windows 8 uygulamalarının barındığı microsoft markette uygulama geliştirme inceleme ve edinme imkanı doğuyor..
Dreamspark premium ise standarttaki imkanlarla birlikte ondan daha fazla ürün kataloğuna sahip sadece 
STEM (Science, Technology, Engineering, Math) kategorisine giren bölümlerin başvurabileceği bir programdır. Bu programa sadece bölüm olarak başvurulabilmekte ve sadece başvuran bölümün öğrenci ve öğretim görevlileri programdan faydalanabilmektedir.

Örneğin; Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği'nin bu programa üyeliği bulunmaktadır. Buradan bu bölümün ilgili sayfasına ulaşabilirsiniz.
Bu programa bölüm olarak nasıl başvurulabilineceği ile ilgili merak edenler burayı inceleyebilirler. 
Dreamspark için ELMS sistemi ise bu programı daha kolay yönetebilmeye ve kullanabilmeye olanak sağlıyor. Bununla ilgili yazdığım yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz.
Dreamspark ile ilgili sıkça sorulan sorulara buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanım Kılavuzu: https://www.dreamspark.com/Institution/DS-Usage-Guidelines.aspx
Lisans Anlaşması: https://www.dreamspark.com/Institution/DS-EULA.aspx

0 yorum:

Yorum Gönder