Subscribe:

1 Ocak 2014 Çarşamba

Visual Studio 2013 ile Setup Dosyası Oluşturma

Visual Studio 2013 programının açtıktan sonra File-New-Project yolunu izleyelim.
Açılan pencereden sağ taraftaki panel kısmında Installed-Other Project Types-Setup and Deployment seçeneklerini sırayla seçelim.


InstallShield seçtiğinizde bilgisayarınızda bu özellik yoksa sizi bu eklentiyi indirmeniz için ilgili internet sitesine yönlendirecektir.
Buradan adım2deki linke tıklıyoruz.

Bizi http://community.flexerasoftware.com/ bu siteye bilgilerimizi otomatik algıladıktan sonra yönlendirecektir. Burada size özel seri numarası karşınıza çıkacaktır. Bu seri numarası bu eklentiyi kurarken işinize yarayacak. "Download" diyerek ilgili aracı indiriniz.

Daha sonra indirdiğiniz aracı kurunuz.(Kurulumu oldukça basit burada anlatmayacağım.)


Bu kurulum bittikten sonra tekrar Visual Studio'yu açıp File-New-Project- Installed-Other Project Types-Setup and Deployment -İnstallShield yolunu izleyerek ve setup projenizi ilgili adı verdikten sonra sizi setup oluşturma sayfasına yönlendirecektir.


Yukarıdaki görsel arayüzden detaylı bir şekilde projenizi oluşturabilirsiniz.

Uygulama bilgilerinizi aşağıdaki ekran yardımıyla girebilirsiniz. Uygulama ismi, versiyon bilgileri, uygulamanın iconunu aşağıdaki ekrandan güncelleyebilirsiniz.

Sağ taraftaki Solution Explorer Penceresinde aslında size adım adım nasıl hareket edeceğinizi görsel olarak göstermiş. Oradaki seçeneklere sıra sıra tıklayarak setup dosyanızı şekillendirebilirsiniz.

Ben Proje Asistanını kullanarak setup dosyası oluşturacağım.

Yukarıdaki resimde kırmızı kare içerisine aldığım butona tıklayarak setup projenizi adım adım oluşturabilirsiniz.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde uygulama dosyalarınızı ekleyeceğiniz bölüm bulunmakta. Uygulama klasörünüzde bin-->debug yolunu izleyerek oradaki bütün dosyalarını "Add" files butonuna tıklayarak ekleyebilirsiniz.


Buradan programınızın kısayolunun setup dosyası kurulduktan sonra masaüstüne gelmesini ayarlayabilir. Kısayola ikon atayabilirsiniz.


Son aşamalarda bittiğine göre artık projemizi derleyebiliriz.

Derleme işlemi başarıyla sonuçlandıktan sonra aşağıdaki klasör içerisinden setup dosyasına ulaşabilirsiniz. Setup dosyasına tıklayarak programı kolaylıkla kurabilirsiniz.

2 yorum: