Subscribe:

5 Şubat 2014 Çarşamba

Satya Nadella Kimdir?

Microsoft'un yeni CEO'su olan Satya Nadella 4 Şubat 2014 tarihinde Steve Ballmer'dan görevi devralarak şirketin tarihinde bu ünvanı alan 3. kişi olmuştur.(1.Bill Gates(Kurucu), 2. Steve Ballmer)

47 yaşındaki Nadella Hindistan’ın Haydarabad şehrinde dünyaya geldi. Ülkesindeki Mangalore Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği eğitimi alan Nadella; ABD’de önce Wisconsin Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri, ardından Chicago Üniversitesi’nde işletme yüksek lisans yaptı. Eğitim hayatının ardından teknoloji ekibinin bir parçası olarak Sun Microsystems bünyesinde çalışmaya başlayan Nadella, 1992 yılında Microsoft’a katıldı. Nadella Microsoft’un internet projelerinde etkin rol alarak şirket içinde hızla yükseldi.

Microsoft Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Bill Gates, Satya Nadella’nın Microsoft CEO’su olarak göreve başlamasıyla ilgili şunları söylemiştir: “İçinde bulunduğumuz dönüşüm sürecini yönetebilecek Satya Nadella’nın daha uygun bir isim düşünemiyorum. Satya sağlam mühendislik becerileri, iş odaklı vizyonu ve insanları bir araya getirebilme becerisiyle kendini kanıtlamış bir lider. Satya’nın teknolojinin kullanımına ve dünyayı değiştirme gücüne dair vizyon ve öngörüleri, Microsoft’un ürün odaklı inovasyon ve büyümeye yönelik bundan sonraki adımları atmasında yol gösterici olacaktır.”

Satya Nadella Microsoft’a katıldığından beri şirketin sunduğu ürün ve hizmetlere dair genel stratejilerin ve teknik dönüşümün gerçekleşmesinde önemli görevler üstlendi. Nadella, özellikle Microsoft’un bulut bilişime yönelmesi ve Bing, Xbox, Office gibi dev servisleri barındıran dünyanın en büyük bulut bilişim altyapılarından birinin Microsoft tarafından hayata geçirilmesi konusunda büyük rol oynadı. Satya Nadella, Microsoft Bulut ve Kurumsal Çözümler Bölümünü Başkanı olarak görev yaptığı dönemde gösterilen ortalamanın üzerinde performansa ve birimin rakiplerinden pay alarak pazar payını artırmasına öncülük etmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder