Subscribe:

28 Şubat 2014 Cuma

MSP Kick Off 2014


Microsoft Türkiye
Microsoft, her dönem belirli aralıklarla dünyanın dört bir tarafındaki üniversitelerde MSPs adı altında topluluklar oluşturur. MSP programı ile ilgili merak ettiklerinize buradan ulaşabilirsiniz.


Microsoft Türkiye'nin bu dönemki seçimlerinde de tekrar seçildim ve içerisinde bulunduğum dönem sayısı 3'e çıkmış oldu. 3 aylık periyotlarla seçilen bu süreçte MS Türkiye yılda 2 kere kick off adı altında MSP açılış programları düzenlemektedir. Bütün ulaşım,konaklama ve yeme-içme ihtiyaçları Microsoft tarafından karşılanmaktadır.

21-24 Şubat tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden seçilen 48 MSP Microsoft Türkiye tarafından İstanbul'daki merkezine davet edildi.


Program genel olarak bir kaç değişiklik dışında yandaki gibidir.

Kick Off'un MSP'ye kattıkları hakkında bir şeyler yazacak olursam... Türkiye'nin çeşitli yerlerinden üniversitelerindeki en aktif kişilerin seçildiği kişilerle samimi bir arkadaşlık ortamı kuruyorsunuz. 3-4 gün içerisinde sanki 3-4 yıldır arkadaşmışçasına bir hava oluşur ki bu beni bir hayli şaşırtmıştır :)
Microsoft Türkiye'nin ana merkezi olan Bellevue rezidansın içerisine girip inceleme fırsatınız olacaktır.
Microsoft Türkiye'deki çalışanlarla yüzyüze iletişime geçme fırsatı. Bu kişilerden eğitimler alma.
Üniversitenizi veya bölümünüzü tanıtabilme. Diğer msplerin üniversiteleri ve bölümleri hakkında bilgi alabilme.
MSP'lerle ortak projeler gerçekleştirme. Mesela bu dönem mspler olarak kendi aramızda kitap projesine başladık. İlk Windows 8 Programlama kitabını mspler çıkaracak inşallah.
Daha bunun gibi aklıma gelmeyen bir sürü yararlı işler...

Bu programda yer alabilmeniz için bu bağlantıdaki sayfanın alt kısımlarında yer alan "Programa başvurmak için ne yapılması gerekiyor?" başlıklı kısmı inceleyebilirsiniz.
Bu topluluk hakkında sorularınız olursada Fırat Üniversitesi'ndeki arkadaşlar direkt benle iletişime geçebilirsiniz.
Sadık Dereköy
2014 Bahar Dönemi MSP'leri

Aşağıda MSP'lerin Kick Off 2012'de hazırladıkları videoyuda izlemenizi tavsiye ederim :)

0 yorum:

Yorum Gönder