Subscribe:

19 Mart 2013 Salı

ACM Öğrenci Kurultayı 2013

Bu yazımda; Fırat Üniversitesi Yazılım Kulübü-Acm Student Chapter olarak katıldığımız ACM Öğrenci Kurultayında edindiğim izlenimleri aktarıyorum.

Öncelikle ACM nedir? Ondan bahsedelim.

Association for Computing Machinery, kısaca ACM, bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmış olup her geçen gün üye sayısı artmaktadır. Mesleki akademik yayın ve toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, dalın Nobel'i sayılan Turing Ödülü'nü veren kuruluş olarak da bilinir. Merkezi New York şehrindedir. Dünya genelini kapsayan üyelik sistemi ile bilişim teknolojisinin çeşitli alanları ile uğraşan profesyonellere ve öğrencilere kaynak sağlamaktadır.

Özel İlgi Gruplarının ve profesyonellerin oluşturduğu 170; öğrencilerin oluşturduğu 500 bölüm bulunmaktadır.

Kulüp olarak 21 kişilik bir ekiple Kayseri'ye çıkarma yaptık. Bu yıl Türkiye'de 2. si düzenlenen organizasyonun ilki geçen sene Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleşmişti. Bu yıl Erciyes Üniversitesi bu organizasyona ev sahipliği yaptı.



Ekip olarak 14.03.2013 Perşembe günü saat 23:00'da Elazığ'dan Kayseri'ye olan yolculuğumuz başlamıştı. Yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğun ardından Kayseri'ye ulaştık. Sabah oturumunda "Windows 8'in getirdiği yenilikler" isimli oturum gerçekleşti ve aynı günün öğleden sonraki oturumunda da "Windows 8 Workshop" gerçekleştirdik. Özellikle öğleden sonraki workshop faydalı oldu benim için. Çünkü windows phone ile uygulama geliştiriyorum ve windows 8 de uygulama geliştirme ile arasındaki farkın çok az olduğunu deneyimledim. O gün için Sayın İbrahim Kıvanç'a teşekkürler.

2. Gün, organizasyonun belkide en yoğun günüydü. Açılış konuşmalarıyla başladı. Sayın Reyyan Ayfer(ACM Avrupa Konseyi Üyesi), ACM ile ilgili istatistiki bilgiler verdi. Kadınların bilişim dünyasındaki yeri ve öneminden bahsetti.

Cybersoft'tan Ferhat Savcı Global Software Enginering isimli oturumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Microsoft Türkiye'den İbrahim Kıvanç, "Gündelik Problemler için Mobil Çözümler" isimli sunusunu yaptı.
Günün en son oturumu ise  Orman Genel Müdürlüğünden İlhami Aydın ve Vehbi Tutmaz'ın "Web Tabanlı Orman Yangın Yönetim Sistemi" konulu sunusu ile gerçekleşti. Bilişim öğrencilerinden bu konuda destek istendi. Ayrıca Orman Yangınları ile ilgili bilgilendirmelerde yapıldı.

2. günün akşamı gayet renkli geçti diyebilirim. Önce büyük bir öğrenci topluluğunun katılımıyla güzel bir akşam yemeği geçekleştirildi sonra Kayseri içindeki bir kafe de organizasyona katılan kişiler birbirlerini daha yakından tanıma, tanışma ve sohbet etme ortamını yakaladılar. Bu etkinlik sonrası etkileşimler bana göre organizasyonun en büyük artılarından biridir diyebilirim.

Final günü Ahmet Hidayet Kiraz robotik alanı ile ilgili deneyimlerini aktardı. Linux Kullanıcıları Derneği'nden Yrd. Doç. Dr. Necdet Yücel ise "Özgür Yazılım" ile ilgili bilgilendirmelerde ve tavsiyelerde bulundu.
Organizasyon sonunda hep birlikte Erciyes Kayak Merkezi'ne gittik. Orada da öğrenciler arasında bir sohbet havası ve eğlence hakimdi.

Olumlu ve olumsuz taraflarıyla Kayseri'de güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Fırat Üniversitesi öğrencilerinin katılımı organizasyona farklı bir güzellik kattı gerçekten. Bunu öğrencisi olduğum için değil organizasyondaki havaya sağladığı etki açısından belirtiyorum. Bu organizasyonun bana ve arkadaşlarıma çok farklı deneyimler kazandırdığı düşüncesi içerisindeyim. Eğlenme, bilgi edinme, farkındalık, insanlar arası iletişim ve diyalog, farklı coğrafyaları tanıma imkanı, kulüp içerisindeki dayanışma ve samimiyet, birlik olma ve birlikte hareket etme bilinci gibi olguların küçük de olsa pekişmesi etkinliğin önemi açısından büyük öneme sahip.

Önümüzdeki sene bu organizasyona ev sahipliği yapacak olan Bilkent Üniversitesi'nde daha etkili ve verimli bir organizasyon gerçekleşmesi temennisiyle...













0 yorum:

Yorum Gönder