Subscribe:

25 Mart 2013 Pazartesi

CODE NIGHT ETKİNLİĞİ


Yazılım Dilleri Günü'nün ardından 23 Mart Gecesi başlayıp 24 Mart sabahına kadar devam eden Code Night etkinliğine de bu yazıda değinmekteyim.
Etkinlik, Mühendislik fakültesi bilgisayar labaratuvarlarında gerçekleştirilecekti. Fakat YGS sınavının olması burada olmasının önüne geçti. Bu sebeple Elazığ'da bir cafede ve bu kafenin sinevizyon salonunda gerçekleştirildi.
Yazılım Kulübünün organize ettiği bu etkinlik kod yazmaktan çok sanki eğitim şeklindeydi. Saat 21:00 civarında başlayan bu etkinliğe, ilk önce Team Foundation hakkında bilgiler vermek üzere Fatih Boy bilgi birikimlerini bizlere aktardı. Team Foundation'a kısaca değinmek gerekirse; projeler için tasarlanmış olup takım içerisindeki verimi ve iletişimi arttırmak, iş durumunu izleme, takımdaki rolleri yönetme, iş süreçlerini çıkartma ve kullanıcılara sunduğu araçlarla proje yönetimini kolaylaştırarak ürünün daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde çıkmasını sağlamada kullanılmaktadır.

Bu eğitimden sonra Veysel Uğur Kızmazl'a katmanlı mimari yapısını kullanarak blog sitesi yapım süreci üzerinde durduk. Örnek bir blog sitesi yapıldı ve bunun yapım aşamaları kodlarıyla beraber bizlere detaylı bir şekilde anlatıldı.
Sabah ezanı okunduğu sıralarda da bu etkinlik son bulmuştu. Sonra yerini sohbet ortamı aldı. Uykuyla karışık komedi havası hakimdi diyebilirim :)
Organizasyon sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Katılan kişilerin çok keyif aldıklarına eminim. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde payı olan herkesin eline sağlık. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Murat Karabak hocamızada kısa sürede olsa katılımlarından ve ikramlarından dolayı buradan da teşekkür etmek istiyorum. Fatih Boy ve V.Uğur Kızmaz'a ne kadar teşekkür etsek az.
Umarım önümüzdeki dönemlerde de üniversitemizde bu tür organizasyonlar gerçekleştirilir.




0 yorum:

Yorum Gönder