Subscribe:

25 Mart 2013 Pazartesi

YAZILIM DİLLERİ GÜNÜ


23 Mart 2013 tarihinde Fırat üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Yazılım Dilleri etkinliği gerçekleştirildi. Saat 10:00'da başlayan etkinliğe katılımın beklenenden az olması dikkatleri çekerken katılan kişilerin verimli bir etkinlik geçirdiği düşüncesi içerisindeyim.
Sunumunu yapmak üzere sahneye ilk olarak Muhammed Önal Çıktı. Sunumuna web teknolojilerini ve bu teknolojilerin alt yapısını anlatmaya başlayarak devam edip oturumunun sonlarına doğruda RFID teknolojilerine değindi. Bu yeni sayılabilecek teknolojinin kullanım alanları üzerine bilgilendirmelerde bulundu.
Fatih Boy bu sunumun hemen arkasından sahne aldı. Geçmişten günümüze insanların bilgisayarlarla etkileşimi üzerinde durdu. Windows 8 İşletim sistemi üzerine bilgilendirmelerde bulundu. Bu yeni işletim sisteminin özelliklerine ve mimarisine değindi. Uygulama yaşam döngüsü ve uygulama durum geçişleri üzerine bilgilerini aktardı.


Bir saatlik öğle arasından sonra Veysel Uğur Kızmaz sahneye çıktı. Ortak Çalışma Platformu olan Share Point üzerine değinerek sunumun gerçekleştirdi. Sahne bir kaç kişi alıp onlara rol vererek mevcut iş süreci kavramını bu kişiler üzerinde anlatarak katılımcıların zihinleri üzerinde daha kalıcı ve açıklayıcı bir anlatım yaptı.
Bu sunumun sonunda katılımcılar ile birlikte sohbet havası oluşturmak ve soruları alıp cevaplandırmak üzere sahneye Daron Yöndem, Fatih Boy ve V.Uğur Kızmaz üçlüsü beraber çıktılar. İzleyicilerden gelen sorulara kendi deneyim ve fikirlerini de katarak cevap verdiler.

Bu anlatımdan sonra çekilişlerle katımcılara çeşitli kitaplar hediye edildi.  Bu şanslı kişilerden biri de Hakan Eryavuz arkadaşımdı  : ))
Etkinliğin finalinde Azure Teknolojisi'ni anlatmak üzere Daron Yöndem sahnede boy gösterdi. Bu bulut teknolojisinin özellikleri ve ayrıcalıkları üzerine değindi. Demo Azure Web Application oluşturarak bu teknolojiyle ilgili biraz teknik kısımlara girdi.

Yazılım Dilleri Günü'nü özet olarak anlatmaya çalıştım. Katılım gösteren arkadaşlar çok faydalı bir etkinlik geçirdi. Katılamayan arkadaşlar ise çok şeyler kaçırdı. Bu etkinliğin organize edilmesinde emekleri geçen Barış Arıburnu, Bahadır Bıkmaz, Batuhan Çıkrıkçı ve genel olarak Yazılım Kulübü ekibini tebrik etmek gerekiyor. Sunumlarına yapan kişilerede teşekkürü bir borç biliriz. Değerli hocalarım, Yrd. Doç. Dr. Murat Karabatak ve  Yrd. Doç. Dr. Erkan Tanyıldızı'na burada değinmek istiyorum. Bu etkinliğe katılım gösterip renk kattılar.
Aynı günün sonunda başlayan Code Night etkinliği ile ilgili yazıyada buradan ulaşabilirsiniz.









0 yorum:

Yorum Gönder