Subscribe:

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Programlama Öğrenebileceğiniz Web Siteleri

Açık Akademi
Microsoft Teknolojilerinin yer aldığı online yazılım okulu olarak lanse edilen geniş kapsamlı bir platform. Bunla ilgili daha önce yazdığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Udemy
İçeriğinden bahsedecek olursam; Kurs kategorilerinde Teknoloji, Sağlık, Matemetik gibi alanlar var. Biz işin teknoloji kısmıyla ilgileneceğiz.
Teknoloji kısmında IOS ile Programalama, HTML, E-Ticaret Sitesi hazırlama, SAAS Prensipleri ve Visual Studio gibi Türkçe dersler bulunmaktadır.

Turkcell-Geleceği Yazanlar
Mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız tavsiye edebileceğim bir site. Android, IOS ve Windows Phone işletim sistemleri için uygulama yazıp markette yayınlayabilirsiniz.


Code.org (İngilizce)
Code.org, Amerika'da okullarda programlama eğitimi verilmesini sağlamak ve bireyleri bu yönde teşvik etmeye yönelik hazırlanmış kar amacı gütmeyen bir proje.
Gerçekten de toplu taşımaya biniş sistemlerimizden, spor programlarına (Piero) kadar yaşamımızın her yerine yerleşen yazılımlara bağımlılığımız gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden geleceği de şekillendirecek en büyük etkenlerden birinin yazılımlar olduğunu iddia eden isimleri bir araya getiren Code.org ayrıca Codeacademy projesi ile internet üzerinden basit programlama eğitimi de veriyor.

Çizgi Tagem
Çizgi Tagem uzaktan eğitim platformu Bilişim ve Elektronik alanında 1,400 saatten fazla video ve görsel eğitim, 90,000 sayfadan fazla teknik ve teknolojik doküman içerir. Tamamen ücretsiz olan Çizgi Tagem platformu içerikleri istenildiğinde DVD’ler halinde satın alınabilir.  Çizgi Tagem’in hazırladığı tüm eğitimler, videolar, sunumlar ve teknik/teknolojik dokümanlar istenildiği gibi kopyalanabilir, dağıtılabilir veya internet ortamında paylaşılabilir.

Code Academy (İngilizce)


Yaz Geliştir
Türkiye'de yazılım geliştirme alanında çalışan veya bu alanda kendini geliştirmek, tartışmak ve bilgilerini paylaşmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir oluşumdur.

Code Scholl (İngilizce)


Pluralsight(İngilizce)
Free kullanımı var fakat dreamspark hesabınız varsa ücretsiz kullanabileceğiniz bir sitedir.


Code Babes

0 yorum:

Yorum Gönder