Subscribe:

27 Haziran 2014 Cuma

MS Sql Server 2014 Kurulumu

Sql Server 2014 veritabanı setup dosyasını indirdikten sonra ilgili kurulum dosyasını açtığımızda aşağıdaki şekilde bir ekranla karşılaşacaksınız.
(Setup dosyasını msdn hesabımı kullanarak indirmiştim. Sizler dreamspark hesabına sahipseniz oradan indirebilirsiniz. Eğer bu tür hesaplarınız yoksa buradan indirebilirsiniz.)
Burada bizi ilgilendiren Installation sekmesidir. Ona tıklayıp sonra "New Sql Server stand-alone installation..." kısmına tıklıyoruz.


Sonrasında ürün anahtarı kısmı karşılayacak sizleri. Mevcut bir ürün anahtarınız varsa "Enter the product key" kısmına giriniz. Eğer yoksa "Specify a free edition" kısmından ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.


 Her kurulumda olduğu gibi bu kurulumda da lisans anlaşması karşınıza çıkacaktır. Aşağıdaki şekilde onaylayıp ilerleyebilirsiniz.
 Buradaki ekranda sistem konfigurasyonu kontrol edilecektir. Sorunsuz bir şekilde çalışanların durumu "Passed" olacaktır. Sorun çıkarsa ilgili sorunun üzerine tıklayarak sorun hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 Aşağıdaki adımda yüklemek istediğiniz servisleri seçiyorsunuz. Size gerekli olan alanları işaretleyip "Next" diyerek devam edebilirsiniz.

 Bu adımda da servisleri çalıştıracak hesapları,şifrelerini ve başlangıç tiplerini belirleyebilirsiniz. "Collation" sekmesinden karakter setini de belirleyebilirsiniz.
 Aşağıdaki ekran görüntüsünde ise kurulumun authentication modunu seçerek "sa" hesabının şifresini ve sql server adminlerini belirleyebilirsiniz. "Add Current User" diyerek oturumunuzu yetkilendiriniz. Bilgisayarınızın isminin çıktığından emin olduktan sonra "Next" diyerek ilerleyebilirsiniz.

 Bu adımda veritabanı kurulum dosyalarının, kullanıcı veritabanlarının fiziksel dosyalarının standart yerlerini belirliyoruz. Değişiklik yapmadan ilerleyebilirsiniz.


Filestream özelliğini kullanmayacağım için next diyerek ilerledim.

 "Add Current User" kısmında kullanıcı yetkisi ekledikten sonra ilerleyebilirsiniz.

 Son bir kez yüklenecek olan kısımların özeti gösterilecektir. Install seçeneği tıkladığımızda kurulum artık başlayacaktır. Buradan sonra kurulumun tamamlanması için bir süre bekleyeceksiniz.
 Kurulum bittikten sonra aşağıdaki bir şekilde ekran gelecektir. Durumlarda başarılı yazıyorsa kurulum sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş anlamını taşımaktadır. Artık Sql Server VTYS sistemini kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder