Subscribe:

8 Kasım 2013 Cuma

AÇIK AKADEMİ

Online Yazılım Okulu2012 yılının başlarında Microsoft Türkiye'nin öncülüğünde Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nın katkılarıyla açılışı yapılan açık akademi platformuna değinmek istedim.
Gerçekten eğitimlerini zevkle tamamlamaya çalıştığım güzel bir yapılanma oluşturulmuş.
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulama geliştirici sayısını artırmak ve uygulama pazarını geliştirerek özellikle biz gençlerin istihdamına destek olmak için güzel bir örnek.
Yeri geldiğinde üniversitedeki derslerde bile hocalarımız açık akademiden faydalanıyor.
Açık akademi projesi her yaş grubundan yazılım geliştirmek isteyen herkese açık. Bilgisayar kullanmasını bilen herkesin faydalanabileceği bu platform sayesinde, evden para da kazanılabilir.
Katılımcılar,
  • Bilgisayar Programcılığına Giriş,
  • Temel Programlama I-II 
  • Temel Veritabanı 
  • İleri Programlama & Nesne Yönelimli Programlama, 
  • Veritabanı programlama, 
  • Web Uygulama Geliştirme, 
  • Windows Masaüstü Uygulama Geliştirme,
  • Windows 8 Uygulama Geliştirme, 
  • Windows Azure Uygulama Geliştirme, 
  • Sanal Sınıf Eğitimleri, 
Ana başlıkları altında, farklı seviyelerde eğitim alabiliyorlar. Ayrıca kişisel gelişim ile ilgili eğitimlerde mevcut durumda. Dileyen herkes bu eğitimleri tamamlayıp uygulama ve proje geliştirme seviyesine kolayca erişebilir. Derslere istediğimiz anda istediğimiz yerden devam edebiliyoruz.
Açık akademideki tüm sınavları geçip eğitimleri başarıyla tamamlayanlar Microsoft'tan Katılım Belgesi almaya hak kazanıyor.

Açık Akademi Sanal Sınıf etkinliklerinde online sınıflara katılarak mentorlar eşliğinde pratik kazanabilir ve sorularımızı sorabiliriz. Canlı yayını kaçıranlar daha sonra bu siteden kayıtlara ulaşabiliyor.
Açık Akademi eğitimlerini tamamladıkça, tamamladığınız eğitimlere bağlı olarak belge alma ve bu belgeleri kullanma hakkı kazanıyorsunuz.
Açık Akademi Eğitim Portali’nin ana sayfasında bulunan kullanıcı girişi bölümünden; formu doldurup kullanıcı adı ve şifre alarak, Facebook hesabınızı kullanarak yada Windows Live ID’nizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Ben Lıve ID(herhangi bir microsoft hesabı) üzerinden sisteme kayıt olmuştum ve bu şekilde giriş yapıyorum. Live ID hesabınız ile sistem üzerinden giriş yaptığınız takdirde Live ID hesabınız ve Açık Akademi hesabınız eşleştirilmiş olacaktır.Facebook Connect ile Facebook hesabınıza site üzerinden giriş yaptığınız takdirde Facebook hesabınız ile Açık Akademi hesabınız eşleştirilmiş olacaktır. Aynı zamanda Açık Akademi Facebook Uygulamasını kullanarak eğitimlerinizi Facebook üzerinden de takip edebiliyorsunuz.
Sorularınızı yetkililere ve diğer Açık Akademi üyelerine sorabileceğiniz yada sorulara cevap vererek puan kazanabileceğiniz Soru-Cevap platformu şeklinde bir foruma da sahip.
Sitede ayrıca rütbelendirme sistemi var. Puan sistemiyle ilerleme sağlanıyor.
Türkiye'nin ilk online, ücretsiz ve bir nevi Türkçe uygulama geliştirme okulu diyebileceğimiz açık akademiye buradan ulaşarak katılabilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder