Subscribe:

12 Nisan 2013 Cuma

BİLİŞİM BİLGİ YARIŞMASI 2013


Türkiye'de bir ilk olarak lanse ettiğimiz yarışmayı,  10 Nisan 2013 tarihinde Prof.Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik.
Alışılagelmiş bilgi yarışmalarından farklı bir formata sahip olan bu yarışma fikrinin çıkışı ve gelişim evresiyle ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 
Yarışmaya; Real Coders, Agile Software, FYS, Dz, Ağ Takımı, War Team, Çapkın Yazılımcılar(Bahtsız Yazılımcılar :)), C Kafalar, Pcciler, Grup CPU, Braking Down, blackware ve Şah-Mat olmak üzere toplam 13 tane takım katıldı. Bu takımlardan 8'i Yazılım Mühendisliği, 2'si Bilgisayar Mühendisliği, 2'si Karakoçan Meslek Yüksekokulu ve 1 taneside B.Ö.T.E'den katıldı.
Yarışma sonunda 1. Yazılım Mühendisliği'nden Real Coders, 2. Yazılım Mühendisliği'nden Dz ve 3. Bilgisayar Mühendisliği'nden Pcciler oldu. Yarışmada 1.olan takımdaki 3 kişiye; birincilik kupasının yanında Dijimecmu'dan PCNet, Mobimag, Level, Pc Extra, Sanal Kurs ve Bloglife TR yayınlarını içine alan digital abonelik, 2.olan takıma; ikincilik kupasıyla beraber 3 adet 1 yıllık chip dergisi aboneliği, 3.olan takıma, üçüncülük kupasının yanında çeşitli teknolojik hediyeler ve ödüller verildi. 4. olan takım ise teselli hediyesi olarak 3 adet USB bellekle ödüllendirildiler :)

Yarışmaya katılan seyirci sayısı da bir hayli iyiydi. Yaklaşık 250-275 civarı kişi yarışmayı izleme şansı yakaladı. Netix Bilişim Teknolojileri'nin sponsorluğunda yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.(Netix'e yarışmamıza verdiği bütün desteklerinden dolayı teşekkür edip ayrı bir parantez açmak istedim.)  Salona girerken kayıt yaptıran seyirciler hediye kazanma şansını elde ettiler. Yalnız yine farklı bir usulle yarışmacılara hediyeleri takdim edildi. Seyirciler, çekiliş programı yardımıyla rastgele seçilerek, soru sorulup doğru cevaplamaları halinde çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Yaklaşık olarak 30+ hediye bu şekilde dağıtıldı.
Yarışmada bilgisayar programlarının kullanılması yarışmaya ayrı bir hava kattı. Genel anlamda bu format oldukça çok beğenildi. Programla ilgili metne buradan ulaşabilirsiniz. Teknik aksaklıklardan dolayı bazı problemler yaşadık ve bu konuda eleştiri de aldık. Salonun internet ağından kaynaklanan sebeplerle, bazı takımlara, bazı sorular ulaşamadı. Bu takımlara ilgili sorular ağızdan sorulup cevap istendi ve puanları da manuel olarak programdan eklendi. Final etabında hiç bir aksaklığın olmaması işin sevindirici tarafıydı. Bir kaç olumsuzlukları da yerinde görmek bizim için ayrı bir deneyim olmuş oldu aslında. Bu tecrübelerden yola çıkarak seneye daha büyük çapta bir organizasyon yapılacağına inancım tam.
Yazılım Kulübündeki arkadaşlara yardımlarından ve desteklerinden dolayı tebrik eder ve teşekkürü borç bilirim.



Aşağıda organizasyonla ilgili bazı fotoğrafları bulabilirsiniz.


Sadık Dereköy
Salonu organizasyona hazırlarken
Bilgi Yarışması Programı
Yarışma başlamadan önce takımların bilgisayarlarına ilgilli program yüklendi. Ana program tarafından sorular teker teker  dağıtıldı.

Yarışma, Yazılım Kulübü - ACM Student Chapter tarafından organize edildi.

Sadık Dereköy

Sadık Dereköy

Sadık Dereköy
Bilgi Yarışması programından bir görüntü
Dereceye giren takımlara verilen kupalar

Sadık Dereköy


Bilgisayar programlarını tanıtırken


İnternet bağlantısından dolayı genellikle sorun yaşayan takım Çapkın Yazılımcılar sonrasında isimlerini Bahtsız yazılımcılar olarak değiştirdi :)
Real Coders Takımı

Yarışmayı yaklaşık 250-275 arası kişi izledi.

Bilişim Bilgi Yarışması 2013




Ana programdan bir kare

İlgili sorunun bilgisayarlara gönderildiği an

Fırat TV
Fırat TV'ye yarışma ile ilgili bilgi verirken

Breaking Down Takımı

Blackware Takımı

Pcciler Takımı
Agile Software Takımı
C Kafalar Takımı

Seyirciyede soru-cevap yoluyla hediyeler verildi

War Team Takımı

FYS Takımı

Şah-Mat Takımı

Grup CPU Takımı

Dz Takımı
Ağ Takımı

4. olan takıma teselli ödülü

3. olan takım Bilgisayar Mühendisliğinden Pcciler
2. olan takım Yazılım Mühendisliği'inden Dz

1. olan takım Yazılım Mühendisliği'nden Real Coders




0 yorum:

Yorum Gönder