Subscribe:

30 Nisan 2013 Salı

ELMS (ELECTRONIC LICENCE MANAGEMENT SYSTEM)


Elektronik Lisans Yönetim Sistemi, dreamspark için hiçbir ek ücret ödemeden her dreamspark premium aboneliğini kapsayan bir elektronik yazılım dağıtım çözümüdür. Dreamspak için ELMS bir web store aracılığıyla yazılım lisanslarının kolayca yönetilebilmesi için siz öğrencilere, öğretim görevlilerine ve personele en kolay bir biçimde kullanma olanağı tanır. ELMS ile her zaman ve her yerde ilgili yazılımları indirmek mümkündür.
ELMS kolay kullanımlı arayüzü sayesinde kullanıcı doğrulama, politika uygulama, yazılım teslim, raporlama dahil olmak üzere yazılım dağıtımı ve yazılım tedariki ile ilgili tüm işleri kolaylaştıran otomatik bir çözümdür. ELMS'nin sağladığı avantajlara kısaca maddeler halinde bakacak olursak:
-Erişim:7/24 ilgili eğitim kurumundaki öğrenciler ve öğretim görevlileri online olarak ulaşabilir.
-Özelleştirme: Bölüme ve kuruma özel tasarım yapma olanağı sağlar.
-Kimlik Doğrulama
-Hesap oluşturma özelliği ile tüm bölüm öğrencilerinin bu yapıdan faydalanabilmesini sağlamak
-Yazılım ürün anahtarı yönetimi ve dağıtımı
-Gerçek zamanlı raporlama
-ELMS tüm Microsoft ve kurum gereksinimleri ile uyumludur.
-Esneklik:Farklı anlaşmalar çerçevesinde kullanıcılar için ürün katalogları yapılandırma yeteneği
-Birden fazla dil desteği: ELMS web store 14 dilde kullanılabilinir. Bu diller;Japonca, Korece, Portekizce-Brezilya, Rusça, İspanyolca, İsveççe Türkçe, İtalyanca, Almanca, Fransızca, Hollandaca, Danimarkaca İngilizce ve Çince.
Peki dreamspark web store nasıl elde edilir?
Dreamspark için özelleştirilmiş ELMS web store almak için buradaki talep formunu tamamlamanız gerekmektedir. Bundan sonra ilgili e-posta adresine bununla ilgili bir yönlendirme maili gelecektir. Bu genellikle yaklaşık 5 iş günü kadar sürmektedir.
Daha sonrasında bu sistemle dreamspark programı kolayca yönetilebilmekte ve kullanılabilinmektedir.
Bu sisteme kaydı bulunan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği'nin ELMS Web Store arayüzüne buradan ulaşabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder