Subscribe:

17 Ocak 2015 Cumartesi

SQL Server Agent ile Zamanlanmış Görevler Hazırlama (SQL Job)

Bu yazımda MS SQL Veritabanı üzerinden otomatik ve zamanlanmış bir şekilde kod parçacıklarını nasıl çalıştırabiliriz bu konuya değineceğim.
İlk olarak Management Studio içerisinden aşağıdaki resimde görüldüğü üzere SQL Server Agent kontrolünü aktif hale getiriyoruz.

 Start işleminden sonra aktif hale gelen Agent altında "Jobs" klasörü üzerine gelip sağ tıklayarak "New job" seçeneğini seçiyoruz.

Aşağıdaki ekranda görüldüğü üzere yeni job nesnemize öncelikle bir isim vererek, ilgili ifadeleri doldurubilirsiniz.



Sonra "steps" seçeneğine geçerek job için adımları oluşturuyoruz. Bu örnekte T-sql komutunu çalıştırdık. Deneme amaçlı oluşturduğumuz veritabanı ve tablolardan basit bir sorgu oluşturdum.

Ardından "Schedule" seçeneğini tıklayarak yukarıdaki kodun hangi zaman aralıklarında çalışmasını istiyorsak ona göre seçeneklerimizi belirliyoruz. Örnekte tblDeneme tablosuna her gün saat 16:00'da otomatik olarak bir kayıt eklenmesi görülmektedir.

Bütün kontrollerimizi tamamladıktan sonra Tamam butonuna tıklayarak görevimizi oluşturuyoruz.

Ardından zamanlanmış görevimizi başlatarak ayarladığımız zaman aralıklarından biz hiç müdahele etmeden otomatik olarak çalışmasını sağlıyoruz.



Windows işletim sistemlerinin görev zamanlayıcısı ile de çeşitli program parçacıklarını belirli zaman aralıklarında çalıştırabilirsiniz. Görev zamanlayıcısı ile sql kodları çalıştırma ile ilgili daha önce yazdığım yazıya da buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder