Subscribe:

3 Kasım 2014 Pazartesi

İlkini Gerçekleştirdiğimiz Bilişim ve Girişimcilik Günleri

FEBİTEK Öğrenci Topluluğu olarak Fırat Üniversitesi'nde "Bilişim ve Girişimcilik Günleri" adı altında 3 gün süren bir organizasyon gerçekleştirdik.
Geçtiğimiz yaz aylarında FEBİTEK Yönetim Kurulu olarak Bilişim sektörü ile ilgili bir etkinlik yapılması fikri ortaya çıkmıştı. Sonrasında girişimcilik sıralamasında istenilen bir yerde olmayan üniversitemizde "Girişimcilik" ile ilgili farkındalık oluşturmak istedik. Bu iki kavram birleşerek başlıkta belirttiğim gibi 3 günlük bir organizasyon yapılması ortaya çıktı. İlgi çekecek konu ve konuklar hakkında çalışmalar yapıldı. Üniversitenin ilgili birimleriyle iletişime geçildi, mekan, zaman gibi gereklilikler belirlendi. Ekip yapıları oluşturuldu ve organizasyon başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu.
30-31 Ekim tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde ve 1 Kasım tarihinde Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda olmak üzere 3 gün 8 oturumluk bir organizasyon gerçekleştirildi.
İlk gün ilk saatte Akademik Danışmanımız Nurhayat Varol, açılış konuşmasını yaptılar. Sonrasında Vizyon Arge firmasından misafirimiz olan Salih Yılmaz konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktılar. Sektörle ilgili deneyimlerini paylaştı genel olarak ve Araştırma-Geliştirme konusuna değindi. "Aksiyonsuz vizyon halisülasyondur." sözü oturuma damgasını vurdu. 
İlk günün öğleden sonraki oturumunda Elazığ'lı girişimci ve aynı zaman Fırat Elektrik-Elektronik Mühendisi Abdullah Akın bizlerle birlikteydi. Geliştirdiği ve pazarlamaya sunduğu JETLED isimli icadını tanıttı. Kariyeri ile ilgili bilgilerde ve tavsiyelerde bulundu. 
İlk günün son oturumunda Mekatronik Yazılımın sahibi Dr. Ragıp Başbuğ kürsüye çıktı. Akademik hayat ve sektör arasındaki ilişkiyi deneyimlerine dayanaraktan anlatmaya başladı. KPSS sınavına çalışan mühendisleri eleştirdi. Mühendisin sürekli çalışması, ürün geliştirmesi gerektiğini üzerine basarak söyledi.
İkinci gün ilk oturumda bende sunum yapma fırsatı buldum. Benimle birlikte Mustafa Onur Aydın ve Mustafa Demir isimli girişimci arkadaşlarda sunumlarını yaptılar. Mustafa Onur, üniversite öğrenciliği ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Geliştirdiği akıllı sandalye projesi ile ilgili bilgilendirmeler bulundu. Kosgeb'in 6 soruluk kısa bir testinide katılımcılara gösterdi. Mustafa Demir, Üniversitede derslere çalışmanın yeterli olmadığı üzerinde durdu. Örneklerle üniversite içerisinde nasıl bir girişimci özelliği sahip olunabilirliği üzerinde konuşmasına yön verdi. Bende yazılımheryerde platformu ve teknoloji bilgi yarışmaları projesinden bahsederek oturumu sonlandırdım.
Öğleden sonra Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Asaf Varol, Siber Güvenlik konusuna değindi. Örneklerle bu konuda dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durdu. Bu konuyla ilgili birkaç kavram üzerine katılımcıları bilgilendirdi.
Saat 15:00'da tiyatrocu Cengiz Toraman sahnedeydi. Kariyeri üzerinde bir takım bilgilerde bulundu. Oldukça hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Akşamda ekip arkadaşlarımla birlikte Harput'a çıkarak konuşma ve kaynaşma fırsatını elde ettik.
Organizasyonun son günü olan cumartesi saat 13:00'da Özel Oytun Türkoğlu bizlerleydi. "Sat Kendini ve Kişisel marka olmak" isimli sunusunu gerçekleştirdi. Sahne korkusu olan bir kaç kişiyi sahneye çıkararak bu arkadaşları bir teste tabi tuttu. Marka olma yolunda deneyimlerini paylaşıp, püf noktalara değindi.
Son oturumumuzda Eralp Erat, bizlere yazılım sektörü ile ilgili bir kaç önemli noktayı anlattı. Sektörle ilgili kendi düşüncelerini paylaştı. Soru cevaplarla oturumu sonlandırdı.

Bütün konuklarımız özellikle girişimcilik üzerine çok önemli ve etkili sunumlar gerçekleştirdiler. Kendilerine bizleri aydınlattıkları, davetlerimizi geri çevirmedikleri için teşekkür ediyoruz.
Etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ederim. Özellikle FEBİTEK'teki ekip arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Organizasyon yapabilme kabiliyetimizi geliştirdik. Sonraki organizasyonlar daha sağlam bir şekilde olacak. Bu etkinliklerin devamının gerçekleştirmesi dileğiyle...



















0 yorum:

Yorum Gönder