Subscribe:

9 Ocak 2014 Perşembe

Windows 8 Store Uygulama Geliştirme Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Bu yazıda sizlere windows 8 uygulamalarını geliştirdikten sonra yayınlayacağımız windows store portalında nasıl hesap açılır aktarmaya çalışacağım.
Windows marketi geliştirici hesabı yıllık bazlı üyelik sistemi ile çalışmakta olup kayıt için belirli bir ödeme yapılması gerekmektedir.Ülkeden ülkeye değişen ve ülkelerin yerel para birimi üzerinde alınan bu ücretleri bu adresten bulabilirsiniz.

Başlayalım... İlk önce buraya tıklayarak windows store giriş portalına gidiyoruz.
Kullanıcı adı ve şifreyi doğru bir şekilde girdikten sonra yukarıdaki ekran görüntüsü karşınıza gelecek. Buradan "Join Now" diyerek devam edelim...

Hesap türü seçimini yapmanız isteniyor yukarıdaki ekranda. Bireysel olarak geliştirdiğiniz ve çoğunlukla da kar amacı gütmeyen/ücretsiz ya da tek başınızı geliştirip satmak istediğiniz uygulamalar varsa bireysel hesap türü sizin için uygun olacaktır. Öte yanda kurumsal olarak uygulama geliştiriyor/satıyorsanız kurumsal hesap türünü seçmeniz daha doğru olacaktır. Tabi ki bu iki hesap türü arasında bunun dışında da farklar bulunuyor. Üyelik başlatılırken kurumsal üyelikler bireysel üyeliklere kıyasla daha sıkı bir doğrulama sürecinden geçmektedirler. Bir kurum adına açılmış hesap olmaları göz önüne alındığında da bu doğru bir yaklaşımdır.

Burada giriş yaptığınız mail adresinizdeki bilgiler karşınıza çıkacaktır. Başka bir microsoft hesabıyla devam etmek istiyorsanız "Start over" seçeneğini seçebilirsiniz.

 Burada hesap bilgileriniz mevcut. Güncelleme yapabilirsiniz. "Check Availability" kısmında uygun olup olmadığınızı kontrol etmenizde fayda var. Kırmızı yıldızlı olan alanları mutlaka girmeniz gerekmektedir.
Anlaşmayı kabul ediyorum diyerek ilerleyebilirsiniz.


MSDN hesabına sahip olduğum Registration Code otomatik olarak yansıdı. Dolayısıyla toplam tutar 0 Tl olarak yansıdı. Herhangi bir koda sahip değilseniz "update total" bağlantısına tıklamanız gerekiyor.

Aşağıdaki kredi kartı bilgilerinin istendiği bölüm biraz kafa karıştıracaktır. Hani niye istiyor diye. Hesabın doğrulanması için seçilmiş bir yöntem olarak sizden kredi kartı bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Burada bu bilgileri eksiksiz girmeniz gerekiyor.



Kredi kartı bilgilerinde hata almadıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. "Purchase" diyerek devam ediyoruz.

Windows store hesabı oluşturma bu kadar basit. Bir tek kredi kartı kısmı sorun olabiliyor bazen. Onu dışında diğer işlemlerde bir zorlukla karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. İyi Çalışmalar...

0 yorum:

Yorum Gönder