Subscribe:

22 Temmuz 2013 Pazartesi

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK FİRMALARI İÇİN BİLGİSAYAR PROGRAMI

Bu yazıda eğitim ve danışmanlık hizmeti veren firmalara, özel ders veren kişi ve kuruluşlara yönelik hazırlanmış bir yazılıma değinilecektir. Yazılım artırımsal bir geliştirme süreci içerisinde gelişimini tamamlamış ve talep edilirse ek özellikler de eklenebilecektir.
Genel olarak ekran görüntüleri üzerinden programı anlatacağım.
Özel Ders Ücret Takip Programı
Program, özel ders veren eğitim ve danışmanlık firmalarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliktedir. İsteğe göre hem bilgisayar üzerinde hemde sunucu üzerinde veritabanına sahip olabilecek şekildedir. Kullanıcı adı ve şifreyle programa girildiği için herhangi bir kişinin kayıtlara ulaşması engellenmiştir.
Programın kullanımı her yaştan kişinin kullanabileceği kolaylıktadır.
Programa giriş yapıldığında sizleri aşağıdaki ekran karşılayacaktır. (Veriler tamamen örnektir.)
Özel Ders Ücret Takip Programı


















Özel Ders Ücret Takip ProgramıDevam\Ücret Takip İşlemleri : Veritabanınızda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin ders ve ücret takibi bilgileri bu form aracılığıyla girilir ve takip edilir. Aşağıda numaralandırma yoluyla daha ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

1.Öğrencilerin bulunduğu alandır. İşlem yapılacak öğrenciyi seçmeniz gerekmektedir.
2.Derslerin bulunduğu alandır. Dersler ayarlar kısmından eklenir. Aynı zamanda ders ve öğretmen eşleştirmeleride ayarlar kısmından yapılır.
3.Öğretmenlerin bulunduğu alandır. Dersi seçtiğiniz anda bütün öğretmenlerin içerisinden sadece o derse eşleştirilmiş öğretmenler listelenir.

4.Dersin işlendiği tarihi buradan belirteceksiniz. Ayrıca öğretmenin ve öğrencinin geldiğinide ilgili kutucuğa geldi ise "tick" atmanız gerekmektedir.
5.Bu alanda dersin kaç saat işlendiği, öğrencinin 1 saatte kaç TL vereceği, öğretmenin bir saatte kaç TL alacağı, bu ücretlerin öğrenci tarafından ödenip ödenmediği, öğretmen tarafından alınıp alınmadığı ve bunun haricinde başka ek bilgilerin girilmesi içindir. Bütün verileri girdikten sonra "Tamam" butonuna basarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
6.7. Bu alandada öğrenci ve öğretmenlerin 8 numaralı alandaki iki tarih aralığına göre daha önce girilmiş verileri listelenmektedir. Kayıtlarda renklendirme yapılmıştır. Bu şekilde daha kullanışlı, farkedilir,gözlemlenebilri ve hoş bir görüntü ortaya çıkmıştır. Yeşil renkli kayıtlar ücretin ödendiğini, sarı renkli kayıtlar; kişilerin derse geldiğini fakat ücretin ödenmediğini, kırmızı renkli kayıtlar ise kişilerin gelmediğini renk yoluyla belirtmektedir. Bu kayıtların herhangi birine sağ tıkladığınızda karşınıza bir çok seçenek gelecektir. Bunlar:Ücreti verdi(verilmedi) olarak güncelle, ücreti vermedi(verilmedi) olarak güncelle,geldi/gelmedi olarak güncelle,dersin 1 saatlik ücretinde değişiklik yap,seçili kaydın tarihi değiştir ve seçili kaydı sil gibi.
8. Bu alanda iki tane tarih mevcuttur. Bu iki tarih aralığındaki verilere göre kayıtları listeleyebilirsiniz. Örneğin son 1 aydaki kayıtları, burayı ayarlayarak listeleyebilirsiniz.(Standart tarih aralığı 1 yıldır.)
9. Bu alan da öğrenci ve öğretmenlerin sayıca fazla olduğu durumlarda istediğiniz kayda rahatça ulaşabilmeniz için tasarlanmıştır. Ad,soyad ve T.C. no.ya göre sorgulama yapabilirsiniz.

Ayrıca 1. ve 2. numaralı alanlarda sağ tıkladığınızda öğretmen ve öğrencinin ücret bilgilerini getir diye bir seçenek karşınıza çıkacaktır. O seçeneği tıkladığınızda karşınıza yazıcıdan çıktı olarak da alabilleceğiniz aşağıdaki örnekteki gibi bir form çıkacaktır.

Özel Ders Ücret Takip Programı


 Öğrenci kayıt formu aşağıdaki gibidir.(Kayıtlar tamamen hayal ürünüdür.) Uygun verileri girdikten sonra kaydet butonuna tıklayarak kaydınızı gerçekleştirebilir, güncelle butonuna tıklayarak da daha önce gerçekleştirdiğiniz kayıtlar üzerinde düzenleme veya değişiklik yapabilirsiniz. Ayrıca sağ üst kısımda bulunan ad,soyad ve T.C. no. ya göre arama yaparak da istediğiniz kayda rahatça ulaşabilirsiniz. Her kayıt bilgilerinide yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Her kayıt seçmenizde o kayda ait veriler ve varsa veli bilgileri ekranda anında belirir. Sınav işlemleri butonuna tıklayarak da öğrencinin sınav sonuçlarını girebilmeniz ve görüntüleyebilmeniz için bir form ile karşılaşacaksınız.
Öğrenci Öğretmen Veli Kaydetme

Her öğrenci ve öğretmene haftalık ders programı hazırlayabilirsiniz. Birden fazla öğrencinin aynı ders tablosuna sahip olduğu durumlarda ise sadece 1 kez ilgili ders tablosunu taslak olarak kaydederek birden fazla öğrenci üzerinde kullanabilirsiniz.
Haftalık Ders Takip Programı
Özel Ders Ücret Takip Programı
Program, Elazığ'da hizmet veren Fen-Matematik Eğitim Danışmanlığının(FMD) talebi üzerine hazırlanmıştır ve şu an kullanılmaktadır. Bu vesileyle yazılımın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Sayın İbrahim Halisdemir'e saygılarımı sunar ve teşekkür ederim.
Yazılım, eğitim ve danışmanlık hizmeti veren firmaların, özel ders veren kişi veya kurumların ihtiyacını büyük ölçüde karşılayabilecek niteliktedir.
Ücret bilgilerini buraya yazmak istemedim. Bu programa sahip olmak isteyenler bendeniz Sadık Dereköy ile iletişime geçebilirler.(Benle iletişime geçmek için ise sitenin en üst kısmında ve yan taraflarda bulunan sosyal medya bağlantılarıylada iletişime geçebilirsiniz.)


3 yorum: