Subscribe:

28 Ocak 2013 Pazartesi

GGJ Elazığ 2013

GGJ(Global Game Jam) tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yaklaşık 48 saat süren bir organizasyondur.
 Bu yıl Elazığ'da 2.si düzenlenen etkinliğe ev sahipliğini Fırat Üniversite'si Yazılım Mühendisliği öğrencilerinden olan +Mustafa Tufan ve +Hüseyin TUNÇ yapmışlardır. Talebin fazla olmamasından dolayı etkinlik fakülte içinde gerçekleştirilemedi. Yukarıda saydığım isimlere ait öğrenci evi diye tabir edilen mekanda gerçekleştirildi. Yaklaşık 20 kişi kadardık. Etkinlik 26 Ocak 2013 tarihinde saat 17:00 gibi başladı.
İlk önce yarışmanın teması aktarıldı bizlere. Bu yılki temadan bahsedersem; bildiğiniz kalp atışıydı. Bizlerden bu tema üzerine oyun geliştirmemiz istendi.
Takımlar hep birlikte tema üzerinden fikirler üretmeye başladı. Oyunu Windows Phone üzerinden xna teknolojisini kullanarak gerçekleştirecektim. Fikir bulmakta fazla sıkıntı çekmedim sayılır. +Yavuz Selim Ulucan arkadaşımla beraber fikri geliştirmeye çalıştık. Bu arada takımımın ismini Faithful ve oyunun ismini de Faithful Heart diye belirledim.Yapacağım oyunun mantığı şu şekilde. Telefonda yukarıdan aşağıya çeşitli nesneler iniyor. Bu nesneler kalp ve GGJ'nin karakterleri olan 'G' ve 'J' harfleri. Oyun başladığında kalp atış sesi duyulmaya başlıyor. Kullanıcı ekranda bulunan el ile kalpleri her topladığında ya da onlara temas ettiğinde kalp atış ritmi artıyor. Eğer bu kalplere temas 3. kez gerçekleşirse, kalp cihazlarında hastanın kalbi durduğu andaki o klasik ses çalıyor ve oyun duruyor. Tekrar başlamak içinse ekrana 2 kez tıklamak yeterli. Eğer kullanıcı 'G' ve 'J' harflerini toplarsa da ekranda görülen puanı artıyor.
Oyunun mantığı kısaca böyle. Hemen geliştirmeye koyulduk. Ses ve imaj bulmada Yavuz arkadaşım yardım etti. Organizasyon alanına evim yakın olduğu için uyku ihtiyaçlarımı kendi evimde giderdim. En yoğun gün 2. gündü her takım için. Artık oyunların geliştirme aşamalarının finallerine doğru yol alınıyordu. 3. gün test aşamalarıyla ve oyunların ilgili siteye yüklenmesiyle geçti çoğunlukla. Organizasyon bittiğinde diğer takım arkadaşlarıyla beraber organizasyon evi dışında yemek etkinliğimiz oldu. Hazır yemekten bahsetmişken, organizasyon boyunca çeşitli menüler zaten organizasyona ev sahipliği yapan arkadaşlar tarafında hazırlanmıştı. Yemek ve içecek konusunda hiç sıkıntımız olmadı.
Sonuç olarak katılım az ama katılanların organizasyona ilgisi fazlaydı. Etkinliği düzenleyen arkadaşlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Aşağıda etkinlik ve bahsettiğim oyun ile ilgili fotolara bakabilirsiniz.
Oyuna ait telefona indirme bağlantısına da buradan ulaşabilirsiniz. Oyunun GGJ sitesindeki bağlantısına ise buradan ulaşabilirsiniz.



GGJ




0 yorum:

Yorum Gönder