Subscribe:

26 Aralık 2012 Çarşamba

Gelecek Daha Net

Yukarıdaki başlık "kişisel gelişimle ilgili bir yazı herhalde" diye bir düşünce içine sokabilir sizi ama öyle değil. Her ne kadar başlığa bakıldığında bu düşünce akla gelse de ben size bir oluşumdan bahsedeceğim. Bu yapı Mikado Ekibi'nin uğraşlarıyla meydana getirilmiş olan sosyal girişimcilik projesidir. gelecekdaha.net
Peki, ben bundan nasıl haberdar oldum?

Bilim İlaç Gönüllüleri ve Fırat Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Kariyerimin Kontrolü Bende" etkinliği 17-20 Kasım 2012 tarihleri arasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Aynı anda 11 salonda yapılan etkinliklerde 18 eğitmen kişisel gelişim ile ilgili Fırat Üniversitesi Akademik ve idari personeli ile öğrencilere eğitim programı uyguladı. Eğitim programları, Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’nde ve Atatürk Kültür Merkezi’nde 51 ayrı oturumda 21 farklı alanda yapıldı.(Kaynak)
Ben de bu eğitimlere katılmak için biletino.com dan seminerlere ait 2 adet bileti ücretsiz olarak aldım. Yalnız bir etkinlik için kararsızlık içine düşmüştüm. Çünkü o gün çok önemli, kaçırmamam gereken bir ders vardı. Ama dersin telafisi olacağını düşünerekten "Sürdürebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimcilik" seminerine katılmaya karar verdim.
Seminer çok olumlu ve faydalı geçti. Çeşitli konulara değinildi. Ben bu yazımda; başlıkta da belirttiğim üzere seminerde haberdar olduğum gelecekdaha.net sitesinden bahsedeceğim.
Gelecek daha net; özellikle biz gençlerin kariyer planlaması yaparken başvurmamız gereken bir site olduğunu söyleyebilirim. "Konuşma odaları" bu iş için oluşturulmuş bir alt yapı mesela. Alanında uzman kişilerle öğrencileri buluşturan bir site olduğunu düşünebilirsiniz. Sistemde mentor girişleri ve öğrenci girişleri mevcut. Ayrıntılı bilgiyi bu adresten daha detaylı öğreneceğinize eminim.
Ben de mentorluk görüşmesi için bu adresten bazı bilgilerimi girerek başvurdum. Ertesi gün telefonla bilgilendirme yapıldı ve bir tarih verilerek o tarihte ilgili uzman kişiyle görüşme fırsatını yakaladım. Gerekli bilgiler mail adresinize daha sonra gönderiliyor ve sizden görüşeceğiniz kişiyle yapılacak online görüşme için sorular hazırlamanız isteniyor.
İlk görüşmemi +Melek Bar Elmas hanımefendiyle gerçekleştirdim.

Sadık Dereköy

0 yorum:

Yorum Gönder